Naar het begin (startpagina).

Begin 2004  heb ik mijn onderzoek naar families in de voormalige gemeente Eelde (Drenthe)  in de periode 1744-1850  (voorlopig) kunnen afronden door middel van een boek, dat nog steeds beschikbaar is, zie Boek Eelde. Van de daarin beschreven families zijn genealogieŽn gemaakt, zie GenealogieŽn Eelde.
Momenteel ben ik bezig met een soortgelijk onderzoek naar families in de voormalige buurgemeente Peize, zie Peize, GenealogieŽn en lijsten.

Ik heb in het bijzonder ook gekeken naar de oorsprong van de families Arends en Kluiving in de voormalige gemeente Eelde. Zie bij Genealogie Arends en Genealogie Kluiving(h).

De afstamming van mijn vader Haijo Arends is te lezen in bovengenoemde genealogie Arends en in de Kwartierstaat van Lidia Lubbers. Voor de afstamming van mijn moeder Albertje (Alie) Luinge zie de Genealogie Luinge (4), waarin zowel mijn grootvader Roelof Luinge als mijn grootmoeder Aaltje Kluivingh voorkomt.

Een verrassende uitkomst van het onderzoek naar de oorsprong van de naam Arends in Eelde was dat van ongeveer 1795 tot 1830 stamvaders van deze familie hebben gewoond op de plaats waar daarvoor en daarna Kluiving(h)s woonden (het laatst geboren in 1904 mijn grootmoeder Aaltje Kluivingh). Deze boerderij is gelegen in Paterswolde ten zuiden van Vennebroek. Voor 1795 hebben leden van de familie Arends gewoond in een ten oosten daarvan gelegen boerderij, die omstreeks 1805 is verdwenen.

Een zijstapje is mijn onderzoek naar het ontstaan van de buurt waar ik tot voor kort woonde, Oud-Heijenoord.

Mijn genealogieŽn zijn oorspronkelijk gemaakt m.b.v. het programma Aldfaer. De nieuwere versies zijn gemaakt met een eigen programma.

Hoewel geprobeerd is de grootst mogelijke zorgvuldigheid te betrachten bij het verwerken van de gegevens, kunnen sommige gegevens verkeerd zijn geÔnterpreteerd en kunnen ook de basisgegevens fouten bevatten.

Sinds juni 2009 woon ik in het mooie Zeegse, gemeente Tynaarlo. Daardoor woon ik behalve dichter bij mijn familie ook dichter bij de archieven in Assen en Groningen en zal die gemakkelijker kunnen bezoeken.